Mietteitä kaudesta 2019

04.10.2019

No, ei menny niinku strömsössä.

Kilpailukausi aloitettiin toukokuussa Vantaalla Kultainen keihäs -kilpailussa. Ja kilpailukausi päätettiin KLL:n mestaruuskilpailuihin syyskuussa. Kisakausi kesti kokonaisuudessaan siis noin 3,5 kuukautta. 

Fiilis oli aika pettynyt, omia tavoitteita en saanut täytettyä: 55 metriä jäi kolmen metrin päähän ja se olisi nappiheitolla ollut heitettävissä. U20 EM-kilpailut menivät myös penkin alle revähtäneen nivusen vuoksi, eikä finaalipaikkaa herunut. SM-hopeaputki jatkui Porvoossa. Loppukesästä hauis alkoi kipeytymään. Onnistuiko siis mikään tällä kaudella?

Pääsin kaksi kertaa edustamaan Suomea huippujoukkueen kanssa. Pääsin osallistumaan arvokisoihin ja hakemaan sitä tärkeää kokemusta tulevia isoja kilpailuja ajatellen. Paransin omaa ennätystäni noin viisi metriä. Voitin PM-kilpailut Norjassa omalla ennätykselläni. Tulostasoni oli suht tasainen koko kesän ajan muutamaa kilpailua lukuun ottamatta. Kaikesta huolimatta kesä oli "ihan ookoo." 

Viimeisessä kilpailussa fiilis oli jo ikään kuin siirtynyt lomalle. Heittäminen ei ollut enää kivaa eikä harjoitteleminenkaan. Tekemisestä oli tullut pakkopullaa. Kisakausi oli aika rankka, ja vammoista huolimatta huomasin sen olevan rankempi henkisesti kuin fyysisesti. Kolmen viikon tauko lajista ja reeneistä teki hyvää. Tuon kolmen viikon aikana mielessä pyörivät kyllä koulukirjat, sillä valmistautuminen yo-kirjoituksiin vei oman aikansa. Nyt syksyllä kirjoitin äidinkielen, biologian ja terveystiedon. Tuloksia odotellessa, mutta omasta mielestäni kokeet onnistuivat hyvin. :-)

Kuva Tero Sivula
Kuva Tero Sivula
Kuva Tero Sivula
Kuva Tero Sivula

Vaikka kautta häiritsivät pienet loukkaantumiset, eikä tärkeimpiä tavoitteita saavutettu, on hyvä silti muistaa että eteenpäin ollaan menty. Totta kai olen urheilijana pettynyt, mutta olen myös saavuttanut hienoja asioita ja päässyt taas heittämään terveenä. 

Pian aloitetaan harjoittelu. Tavoitteet on kirjattu ylös valmentajan kanssa. Olemme pohtineet asioita, jotka vaativat enemmän työtä tämän tulevan talven ja kevään harjoittelujakson aikana. Työmaata riittää, mutta se on hyvä. Eiku etiäpäin, sano mummo lumessa!