Kuluneen kesän kuulumisia

12.08.2019

Vielä on kesää jäljellä...

Kulunut kesä on ollut vaikea. Juhannuksena sairastuin virustautiin, jonka vuoksi en voinut osallistua Kuortane Games:hin. Tauti oli rankka ja kesti noin parisen viikkoa toipua siitä täysin. Vielä parantumisen jälkeenkin kroppa oli aika väsynyt ja harjoittelu oli tahmeaa. Siinä ehkä tuli sitten vähän ylikuormitettua itseä ja SFI:n mestaruuskilpailuissa nivunen venähti verryttelyssä. Siitä alkoi sitten noin kolme viikkoa kestänyt kuntoutuskamppailu nivusen kanssa.

U20 EM-kilpailut järjestettiin 18-21.7 Boråsissa, Ruotsissa. Pystyin heittämään suht hyvin ennen Ruotsiin lähtöä, vaikka nivunen ilmoittelikin olemassaolostaan heitoissa. Päätettiin sitten kisakoneeseen kuitenkin lähteä, kun oli neljä päivää aikaa lepuuttaa jalkaa ennen karsintaa. Kuitenkin Ruotsissa nivunen oli kipeämpi kuin Suomessa, eikä karsinta sujunut sen vuoksi. Jalka oli todella kipeä ja turvoksissa, mutta onnistuin heittämään ok heiton kipeällä jalalla 49.70m. Nivunen esti ristiaskelvaiheessa kunnon etenemisen, enkä saanut tehoja heittoon. Karsiuduin finaalista ja sijoitus oli 17. 

Kuva: Heidi Lehikoinen
Kuva: Heidi Lehikoinen

Ruotsin reissun jälkeen olin viikon heittämättä ja jalkaa huollettiin usean henkilön voimin. Voisin tässä kiittää joukkueen lihashuoltotiimiä, joka teippaili ja auttoi jalan kanssa ja tuki myös vaikeina hetkinä.. samoin kiitos Susannalle, joka huolehtii Kokkolassa teippauksista ja siitä, että kaikki on kropassa kohdillaan. Olette kaikki korvaamattomia! <3

Viikon jälkeen aloitettiin heittoharjoitukset ja jalka oli kivuton. Itse asiassa tuon jälkeen nivusessa ei ole tuntunut enää mitään ja olen pystynyt harjoittelemaan normaalisti. Onneksi tuo vaiva jäi "lyhyehköksi", eikä pilannut koko kautta. Sitten keskityttiin valmistautumaan Kalevan kisoihin, jotka tänä vuonna olivat Lappeenrannassa. Siellä heitto oli vähän hakusessa, sillä emme ehtineet montaa heittoharjoitusta ennen Lappeenrantaan lähtöä heittää. Karsiuduin finaalista heitolla 49.81 ja sijoitukseksi jäi 12. 

Mutta vielä on kilpailuja edessä. Esimerkiksi oman ikäluokan SM-kilpailut ovat 30.8 Porvoossa ja KLL:n mestaruuskilpailut 14-15.9 Laitilassa.