Kilpailukausi 2021 avattu onnistuneesti

23.05.2021
Viimeisen leiripäivän heittotreeni
Viimeisen leiripäivän heittotreeni

Kauden ensimmäinen kilpailu oli leirikisa Kuortaneella (17.5). Kuortaneen leiri oli myös viimeinen leiri tälle kaudelle. Kisan jälkeen jatkettiin leiriä torstaihin asti ja leirikin oli kaikin puolin onnistunut, sillä treeneissä tuli tehtyä hyviä suorituksia ja ennätyksiäkin. 

Ensimmäinen kilpailu yllätti, sillä jo ensimmäisellä heitolla heitin uudeksi ennätykseksi 53.55 metriä. Toisaalta tiesin olevani paljon paremmassa kunnossa kuin viime vuonna, sillä vaikka tekniikkaongelmia on edelleen, on keppi kuitenkin lentänyt hyvin harjoituksissakin. Myös kaksi muuta heittoa menivät yli vanhan ennätykseni (53.06 m). Kylmien säiden vuoksi ei ole tullut kovin montaa kovaa heittoreeniä heitettyä, ja se näkyi vielä tekemisessä. Myös uusi vauhtijuoksu vaatii totuttelua, että saa myös sen lopun loksahtamaan oikein kohdalleen. Tarkoitus olisikin saada hyvin kisarutiinia ennen kauden tärkeimpiä kilpailuja, eli kilpailuja vaan kalenteri täyteen!

Lisäksi alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut ovat ainakin toistaiseksi peruttu, sillä Norja ei pysty kilpailuja järjestämään kiristyneiden koronarajoitusten vuoksi. Toivotaan, että kilpailuille löytyisi toinen maa, joka kilpailut haluaa järjestää. Uutinen aiheesta.