Kausi 2021 paketissa

05.09.2021

On pitänyt jo kauan aikaa kirjoitaa jotain tästä kisakaudesta, mutta se on ollu jotenki tosi vaikeeta ku en oikeen tiedä mistä alottasin ja lähinnä tästä kirjoittaminen tuntuu itsestä pelkältä selittelyltä. Mutta koitan nyt raapustaa tiivistii tähän:

Toukokuusta alkoi kisakausi ja ensimmäinen kisa antoikin positiivisia väläyksiä mun potentiaalista kun leirikisassa ilman herkistelyjä heitin 3 kertaa vanhan enkan yli. Oltiin siis talven aikana saatu tehtyä hyvin töitä mun tekniikan "ikuisuusvirheiden" kanssa ja toki myös suht ehjä harjoituskausi toi tulosta.

Kesäkuussa sitten sairastuin kovaan virustautiin joka vei kyllä naisesta mehut kirjaimellisesti. Tauti kesti kuukauden päivät ja vaikka olo tuntuikin jo paremmalta, näin jälkeenpäin ajateltuna olisi ollut parempi jättää em-karsintakilpailu väliin ja parannella kroppa kunnolla kuntoon ennen kovia heittoja. Koska myöhemmin heinäkuussa kroppa alkoi näyttää selvästi alipalautumisen merkkejä.

Ensiksi mulla alkoi tuntumaan kipua oikean lavan kohdalla heittäessä. Se taas puolestaan vaikutti siihen, että rupesin väistämään rajusti heiton loppua josta aiheutui tekniikkavirheitä. Kaikki treenit alkoivat tuntua huonolta ja terävyys kropasta oli poissa. Pidin pari viikkoa taukoa treeneistä ja se ehkä vähäsen auttoikin, muttei tarpeeksi. Olihan mulla ihan hyviäkin kisoja siellä täällä, mutta heitot eivät olleet niillä metrimitoilla mihin halusin. Oli tosi rankkaa heittää, kun pää halusi enemmän ja kroppa taasen pisti jarruja päälle. 

Mutta urheilu on välillä tämmöstä, epäreilua. En olisi mahtanut taudille mitään, se vain osui huonoon saumaan. Iloinen olen kuitenkin pienestä ennätysparannuksesta, se kertoi että ollaan menty taas himpun verran eteenpäin. 

Haluan kiittää omaa valmentajaa kaikista vuosista, joita ollaan yhdessä kuljettu, sillä meidän valmennussuhde päättyy. Hänen avullaan olen päässyt tähän tasolle missä olen. Kiitos. ❤

Lisäksi sponsorit, kiitos tuestanne. Ilman teitä en pystyisi urheilemaan tällä tasolla. Tukenne on korvaamatonta yksilöurheilijalle! ❤

Sitten perhe, ystävät ja sukulaiset. Kiitos tuesta ja kannustuksesta erityisesti silloin, kun on tosi vaikeaa. Ei tarvitse yksin kulkea tätä matkaa. ❤

Omaan elämään on myös tulossa muutoksia. Muutan Vaasaan joka parantaa merkittävästi omia harjoitusolosuhteita. Lisäksi valmentaja tulee vaihtumaan. Niistä lisää sitten myöhemmin. Nyt aion levätä hyvin ja höntsäillä ulkona ja urheilla miten itsestä tuntuu hyvältä.