Nuorten EM-joukkuepaikka varmistui jännittävän kilpailun jälkeen

26.06.2018

Kauden päätavoite on käymässä toteen: paikka nuorten EM-joukkueessa varmistui virallisesti 25.6. Ennen joukkueen julkistamista Vantaalla käytiin kovatasoinen keihäskilpailu N17 sarjassa Nuorten Eliittikisoissa. Tämä kilpailu toimi karsintakilpailuna EM-kilpailuihin, jotka käydään Unkarissa 5-8.7. 

Omalta osaltani kilpailu alkoi nihkeästi. Neljän heittokierroksen jälkeen olin viidentenä, mutta onnistuin heittämään viidennellä heittokierroksella tuloksen 52.83, joka on uusi ennätykseni 500g:n painoisella keihäällä ja samalla se riitti voittoon kilpailussa. 

Emilia Karell ja Venla Peltola tarjosivat kovan vastuksen Vantaalla!
Emilia Karell ja Venla Peltola tarjosivat kovan vastuksen Vantaalla!

Seuraava kilpailu käydään Pihtiputaalla Keihäskarnevaaleilla. Sen jälkeen tähtäimessä ovatkin hieman isommat karkelot, nimittäin Unkarissa heitetäänkin sitten jo Euroopan kärjen kanssa. Sieltä tavoitteena on tietysti saavuttaa mitalisija, mutta ensin tärkeintä on päästä karsinnoista finaaliin ja sitten vielä viimeiselle kolmannelle kierrokselle. Nyt hiotaan vielä heittoa timanttiseksi ja parin viikon päästä nähdään, mihin rahkeet riittävät!

Artikkeli Vantaan Nuorten eliittikisoista
Suomen joukkue 17-vuotiaiden EM-kisoihin
Nuorten Eliittikisojen 20.6 tulokset